UNICEF vo finále proti Humennému, to vyradilo Svidník

03.02.2013 Celý región

Bratislava 2. februára (TASR) - Volejbalisti VT UNICEF Bratislava sa stali prvými finalistami Slovenského pohára. V sobotňajšom semifinále zvíťazili v HANT Aréne nad Spartakom VKP Myjava 3:0 a v nedeľu tak budú mať šancu na obhajobu svojho lanského prvenstva.

semifinále:

VT UNICEF Bratislava - Spartak VKP Myjava 3:0 (22, 17, 22)
71 minút
rozhodovali M.Sarka, Bajči
600 divákov

UNICEF: Larsson, Končal, Kašper, Hukel, Paták, Sunder, libero: Kuboška (Kauliakamoa, Benčič)
Myjava: Rehák, Hinduliak, Kriško, Mikula, Pělucha, Horník, libero: Pipa (Mračko, Halaj, Halanda)

Po vyrovnanom úvode (6:6) viedol v ďalšom priebehu už len obhajca trofeje z UNICEFu. V závere setu si ale situáciu skomplikoval, keď z jeho vedenia 21:16 bolo 21:20 a hostia ešte vyrovnali aj na 22:22. Posledné tri lopty ale patrili domácim, ktorí využili hneď svoj prvý setbal. Druhý set bol vyrovnaný len do stavu 3:3. Potom domáci aj vďaka kvalitnejšiemu útoku a lepšej obrane získali až 8-bodový náskok (23:15) a tentoraz ho bez výraznejšieho zaváhania doviedli do víťaznej koncovky a vedenia 2:0. V treťom sete snahu hostí brzdili pokazené podania a vždy v situácii, keď sa na súpera bodov dosiahnuť. Posledný raz si to zlým servisom pokazili za stavu 11:10 a to sa ukázalo ako rozhodujúce. UNICEF získal vedenie 16:10 a neskôr 19:12. Pri Pěluchovom podaní bolo zrazu 19:17, ale UNICEF si svoj postup do finále v dramatickej koncovke ustrážil.


Branko Pistovič (UNICEF): "Splnili sme prvý cieľ, ale ja osobne som mal trocha obavy. Lebo súper mohol len prekvapiť. Čakal som, že budú riskovať na podaní, čo sa aj potvrdilo, ale našťastie pre nás im ten servis nešiel tak dobre, ako v predchádzajúcom zápase, keď sme spolu hrali v extralige."

Vladimír Sirvoň (Myjava): "Pri absenciách skúsených hráčov Barbierika a Mračka, ktorý len striedal, sme to mali veľmi náročné. Opäť sme mali veľký problém s podaním a keď nejde servis, hrá sa ťažko. Niekoľkokrát sme úspešne dotiahli náskok súpera na bod-dva, ale potom sme pokazili servis a zjednodušili sme súperovi situáciu."

Východniarske derby pre Chemes

Volejbalisti Chemesu Humenné sa stali v sobotu druhými finalistami Slovenského pohára. V semifinále v bratislavskej HANT Aréne si vo východniarskom derby, z hľadiska hlučne podporovaného svojimi fanklubmi, poradili so Svidníkom a po výhre 3:0 vyzvú v nedeľu o 17.00 h domáceho obhajcu trofeje VT UNICEF Bratislava.

semifinále:

Chemes Humenné - Legend Watches Slávia Svidník 3:0 (20, 19, 14)
70 minút
rozhodovali M. Kováčik, Hodoň
700 divákov

Humenné: Javorčík, Lízala, Sarnecki, Mizerák, Joščák, Soták, libero: Krys
Svidník: Feňo, Macko, Drobňák, Rajduga, Száras, Sopko ml., libero: Barlík (Kuchárik, Huer, Malina, Skasko, Mikula.

V repríze nedávneho extraligového súboja, v ktorom Svidník vyhral v Humennom 3:2, začali lepšie hráči Chemesu. S výnimkou stavu 1:2, v prvom sete neustále viedli, keď sa presadzovali kvalitnejšou obranou na sieti a pestrejším útokom. Aj v druhom sete viedol Svidník len na začiatku (2:0). Potom už znova ťahali jeho hráči za kratší koniec, keď na sieti stále narážali na dobré bloky súpera a to čo prešlo, Humenčania chytili v poli. Obrat v dobre rozbehnutom zápase nepripustili Humenčania ani v treťom sete. Rozhodujúci krok v ňom urobili zo stavu 9:6 na 13:6 a bez väčších problémov doviedli set aj zápas do víťazstva a postupu do finále.

Richard Vlkolinský (Humenné). "Myslím si, že mali sme čo Svidníku vracať z tej nadstavby, kedy sme prehrali veľmi kvalitný zápas. Dnes sme boli ale taktickejšie lepšie pripravení, ako Svidník. Hlavne sme boli trpezlivejší, hráčom Svidníka zväzovala nohy dosť nervozita, čo bolo na ich výkone trocha vidieť. My sme to využili, hrali sme o niečo trpezlivejšie a myslím si, že chlapci podali veľmi kolektívny výkon a toto slovo rád zvýrazňujem. Keď som toto družstvo prebral, tak som nemal ani len páru o tom, že toto je kolektív. Opakujem, dnes to bol kolektívny výkon a chlapci ťahali za jeden povraz, jeden za druhého a dnes to bola radosť koučovať."

Jaroslav Vlk (Svidník): "Dosť som prekvapený z nášho výkonu. Humenné hralo od začiatku koncentrovane a v podstate nás predčilo vo všetkých herných činnostiach. Veľmi dobre útočili, výborne servovali a my naopak sme si nedokázali prihrať. Z našej strany to bol zakríknutý výkon, ba až ustráchaný a to nebolo ani hodné tohto semifinále. Budem sa musieť s hráčmi na túto tému asi dosť tvdro porozprávať, pretože títo chalani už majú zvládnutých, alebo odohraných dosť ťažkých stretnutí, aby nemehli odohrať dobre takýto zápas. Bolo to len o hlavách, o srdci a čo sme si povedali v šatni, viacmenej sa z toho nič nesplnilo. Na kvalitný výkon Humenného sme absolútne nestačili."
 

Vyberte región